SKONUS POZDRAVIO MERE ZA AKADEMCE: "Ministar finansija nas je razumeo i pružio podršku da sprovedemo ideje"

Alo! Studenti

12:00

Konkursi 0

Studentska konferencija univerziteta Srbije (SKONUS) pozdravila je danas meru da od 1. aprila u državnim organima otpočne plaćena praksa za najbolje studente završnih godina

SKONUS POZDRAVIO MERE ZA AKADEMCE:  "Ministar finansija nas je razumeo i pružio podršku da sprovedemo ideje"
Alo

SKONUS podseća da je Vlada Srbije usvojila zaključak kojim se daje saglasnost da se studentu, koji je upisan u jednu od poslednje dve godine osnovnih akademskih i integrisanih studija u školskoj 2021/2022. godini na svakoj visokoškolskoj ustanovi čiji je osnivač država, a koji ostvari najbolji ukupan prosek zaključno sa poslednjim semestrom, obezbedi obavljanje studentske prakse.

Praksa će se od 1. aprila do 30. juna obavljati u državnim organima, organima autonomnih pokrajina i jedinicama lokalne samouprave, kao i u javnim službama.

Predsednica SKONUS-a Margareta Smiljanić rekla je da su predstavnici te studentske organizacije i CEROB-a pripremali predloge za podsticaj konkurentnosti mladih na tržištu rada, digitalizaciju procesa studentskog standarda, pomoć socijalno ugroženim studentima.

"Ideje do kojih su predstavnici studenata došli su problemi na koje mladi ukazuju godinama. Potrebno nam je da postojeće programe podsticaja države ka mladima redefinišemo za njihov veći efekat, što je ministar finansija razumeo i pružio nam podršku da sprovedemo naše ideje", rekla je Smiljanićeva.

Ona je dodala da su predstavnici studenata jedinstveno pristupili kreiranju predloga, dok su i predstavnici resornih ustanova takođe zajednički nastupili ka rešavanju njihovih zahteva i pružili im podršku, što je rezultiralo sa čak šest mera za studente.

Smiljanićeva je poručila da je podrška Ministarstva finansija, Ministarstva omladine i sporta i Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja potvrdila predstavnicima studenata da se njihov glas čuje.

"Ostaje nam da kroz radnu grupu koja je već formirana pratimo realizaciju predloženih mera", dodala je Smiljanićeva, navodi se u saopštenju.

Komentari (0)

Loading