OBEZBEĐENA PRAKSA ZA STUDENTE EKONOMIJE: Potpisan Memorandum sa Ministarstvom građevinarstva

Alo! Studenti

18:00

Konkursi 0

Važan korak između fakulteta i buduće karijere

OBEZBEĐENA PRAKSA ZA STUDENTE EKONOMIJE: Potpisan Memorandum sa Ministarstvom građevinarstva
Alo

Potpisivanjem Memoranduma o saradnji između Ekonomskog fakulteta u Beogradu i Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, studentima ćemo obezbediti stručnu praksu i unapređenje edukacije kroz praktične aktivnosti, a Ministarstvu jačanje kadrovskih kapaciteta, istakao je ministar Tomislav Momirović.

Momirović je rekao da nema važnijeg posla nego da se studentima približi sve što radi Ministarstvo i tako se pripreme za odgovorne zadatke.

"Danas po prvi put u modernoj istoriji možemo da se poredimo sa razvijenim zemljama Zapadne Evrope po kompleksnosti projekata koje izvodimo, i zato je saradnja sa akademskom zajednicom važna", ocenio je on.

Dodao je da kroz saradnju studentima mogu da se ponude nova znanja i stručno usavršavanje.

"Veliki broj inženjera se vratio u zemlju, danas mladi ljudi ne moraju da odlaze u inostranstvo da bi nastavili sa usavršavanjem“, poručio je Momirović.

Precizirao je da je važno da se kroz stručnu praksu studentima osnovnih studija, približe najznačajniji procesi rada i podrži proces studiranja jer su Srbiji potrebni kompetentni kadrovi kako bi dodatno „osvežili“ državnu upravu, uneli novu energiju i nova znanja.

Cilj Memoranduma su razvoj i realizacija studijskih programa na Ekonomskom fakultetu koji će studentima pružiti znanja i veštine za potrebe rada u Ministarstvu, uključujući znanja iz oblasti forenzičkog računovodstva.
 

Komentari (0)

Loading