JOŠ MALO VREMENA JE OSTALO Konkurs za vojne škole otvoren do 31. marta

Alo! Studenti

23:00

Konkursi 0

Opšti i posebni uslovi konkursa objavljeni su na sajtu Ministarstva odbrane

JOŠ MALO VREMENA JE OSTALO Konkurs za vojne škole otvoren do 31. marta
Ministarstvo odbrane

Ostalo je nešto manje od deset dana za prijavu kandidata za upis u vojne visoke škole Univerziteta odbrane u Beogradu i srednjoškolsko vojno obrazovanje.

Reč je o prijemu 100 kadeta na studijske programe Vojne akademije, 25 kadeta na studije Medicinskog fakulteta Vojnomedicinske akademije, zatim 80 učenika prvog razreda Vojne gimnazije i 70 učenika prvog razreda Srednje stručne vojne škole "1300 kaplara“.

Nakon što prijavljivanje bude završeno, kandidatima predstoji provera fizičke sposobnosti i znanja iz matematike, srpskog jezika i književnosti, odnosno, za selekciju kandidata, neophodna je i psihološka i medicinsko-zdravstvena provera.

Opšti i posebni uslovi konkursa objavljeni su na sajtu Ministarstva odbrane.

Svoje programe školovanja budućih vojnika Ministarstvo odbrane je predstavilo na nedavno održanom Sajmu obrazovanja "Putokazi" u Novom Sadu.

Pukovnik Vojne akademije Jovica Bogdanov između ostalog kaže da se vojna gimnazija razlikuje od klasične po tome što su svi polaznici smešteni u internatu. Za vojne škole se tradicionalno primaju najbolji kandidati a vojni sadržaji su integrisani u studijske programe.

Konkurs za prijem u vojne škole je otvoren do 31. marta.

Komentari (0)

Loading