NA MIRNOJ STRANI ULICE Projekat studenata FDU kroz grafite podstiče međusobnu toleranciju

Alo! Studenti

18:00

Konkursi 0

Prijava za učešće na projektu traje do 17. aprila

NA MIRNOJ STRANI ULICE Projekat studenata FDU kroz grafite podstiče međusobnu toleranciju
pixabay

Projekat „Na mirnoj strani ulice” sastoji se iz tribine i izložbe, a realizuje se radi povezivanja mladih iz regiona putem kritičkog preispitivanja ratova 90-ih godina na prostorima bivše Jugoslavije.

„Projekat na mirnoj strani ulice važan je na više načina. Osim što se bavi zauvek aktuelnom temom na prostoru bivše Jugoslavije – ratom 90ih godina, on se tom temom bavi kroz zanimljiv i pristuoačan način – kroz grafite. Projekat okuplja mlade umetnike, pretežno studente likovnih akademija iz zemalja rastavljenih ratom koji će kroz subjektivni pogled pokazati svoje mišljenje o slavljenju rata i zločina“, rekla je Teodora Pajović, jedna od organizatorki projekta.

Cilj projekta zasniva se na umetnički uobličenom, objektivnom promatranju rata, njegovih posledica i uticaja na današnjicu kroz sopstvenu stvaralačku prizmu.

„Ovim projektom želimo ne samo da podignemo svest o ratu i o načinu percipitanja istog kod mladih, jer je ta tema uveliko aktuelna, već želimo da kroz zanimljiv način – izložbu studentskih radova približimo temu pomirenja i drugačije vizure dešavanja“, dodaje Teodora.

Prijava za učešće na projektu traje do 17. aprila, a možete se prijaviti putem mejla milanovicdanica@gmail.com.

Komentari (0)

Loading