VIŠE OD 60% MLADIH UOPŠTE NE ŽELI DA SE VAKCINIŠE Koji je razlog ovolike nepopularnosti vakcinacije među mladima

Alo Redakcija

21:36

Ostalo 0

Kako da se što pre izađe iz teške epidemiološke slike, da se život što pre vrati na staro i koje su to pogrešne poruke koje su slali nadležni i mediji tokom aktuelne pandemije?

VIŠE OD 60% MLADIH UOPŠTE NE ŽELI DA SE VAKCINIŠE Koji je razlog ovolike nepopularnosti vakcinacije među mladima
shutterstock

Najnovije istraživanje sprovedeno uz pomoć Studentske poliklinike pokazalo je da čak 60 odsto mladih ne želi da primi vakcinu.

Svedoci smo jako teške epidemiološke situacije u zemlji. Kao posledicu lošeg odziva mladih na vakcinaciju većina fakulteta se opredelila za potpuno online, ili kombinovani sistem nastave u tekućem semestru.

Uprkos brojnim apelima na mlade da ovu pandemiju shvate ozbiljno i vakcinišu se, očekivani rezultati su izostali. Loš odziv s početka procesa imunizacije dotadno je pogoršan u tokom leta i početkom jeseni.

Nakon što je i onaj vakcinisani sloj stanovništva ponovo postao izložen virusu, mladi su izgubili veru u vakcinaciju. Oni koji se pak odluče za takav korak u velikoj meri je na tu odluku uticalo putovanje u neku od zemalja u kojoj je vakcina obavezna. Bez većinski vakcinisanog najmlađeg sloja stanovništva ne možemo se nadati skorijem ukidanju mera i boljoj epidemiološkoj slici.

Komentari (0)

Loading