STUDENTSKI RECEPTI: Meksička piletina i pasulj - jednostavan obrok gde se sve pravi u jednoj posudi

Alo! Studenti

16:00

Ostalo 0

Odlična ideja za ručak ili ranu večeru za sve ljubitelje pikantnih jela

STUDENTSKI RECEPTI: Meksička piletina i pasulj - jednostavan obrok gde se sve pravi u jednoj posudi
Printscreen/Youtube

Ovaj bogati tanjir sa piletinom je savršen za svaki dan - a neće narušiti ni studentski budžet.

Sastojci
  • 8 pilećih butina sa kostima, skinuta koža
  • 3 kašike paste
  • 2 čena belog luka, zgnječena
  • 400 g seckanog paradajza iz konzerve
  • 1 veliki luk, sitno narezan
  • 400 g pasulja iz konzerve, oceđenog
  • šaka peršuna , korijandera ili nane, grubo iseckanog
  • mala ajsberg salata, iseckana
  • ½ krastavca, isečenog na kockice
  • malo maslinovog ulja
  • velika vreća tortilja čipsa, za posluživanje
  • kriške limete, za posluživanje
Priprema

Zagrejte rernu na 180C. Natrljajte pileće butine sa 2 kašike paste. Ostatak stavite u srednju činiju sa belim lukom, paradajzom, lukom i malo začina. Promešajte da se sjedini, a zatim sipajte u veliki pleh za pečenje. Stavite pileće butine zajedno na vrh sosa. Pokrijte folijom i pecite 1 sat.

Izvadite kalup za pečenje iz rerne, dodajte sav pasulj i umešajte u smesu od paradajza oko piletine. Vratite u rernu, nepokriveno, na 20 minuta ili dok piletina ne omekša.

U međuvremenu pomešajte začinsko bilje, zelenu salatu i krastavac sa malo maslinovog ulja i ostavite sa strane.

Piletinu iseckajte nožem i viljuškom, a kosti bacite. Promešajte piletinu kroz sos i pasulj. Poslužite uz salatu, tortilja čips i kriške limete.

Komentari (0)

Loading