Studentski domovi u Novom Sadu će biti pretvoreni u pozornice i galerije

Alo! Studenti

20:00

Ostalo 0

Novosadska studentska zajednica predstavlja značajnu publiku

Studentski domovi u Novom Sadu će biti pretvoreni u pozornice i galerije
Printscreen/Youtube

Studentski domovi u Novom Sadu biće pretvoreni u svojevrsne pozornice i galerije. Na osnovu sporazuma o saradnji čije su potpisivanje danas dogovorili Studentski centar Novi Sad, Akademija umetnosti i Studentski kulturni centar, studenti Akademije organizovaće koncerte, izložbe slika, pozorišne predstave i druge kulturne događaje u studenskim domovima.

Deo programa biće realizovan i u "Fabrici" kojim upravlja Studentski kulturni centar, gde je i održan sastanak, na kom su dogovoreni okviri saradnje.

– U našim domovima boravi značajan broj studenata Akademije umetnosti. Došli smo na ideju da zajedno sa dekanom Akademije i SKCNS-om realizujemo projekat koji će im omogućiti da svoje umetničko umeće prezentuju svojim kolegama iz studentskih domova. Ideja je da svi studentski domovi postanu kulturni centri u malom i proistekla je iz interesovanja studentske populacije za umetničke sadržaje. Radujemo se budućoj saradnji naših "domaca" i studenata umetnosti. Biće to srdačan i plemenit susret. Više od tri hiljade stanara studentskih domova radoznalo čekaju prve nastupe. Naravno, pristup predstavama biće omogućen i svim drugim studentima i članovima brojne akademske zajednice u Novom Sadu. Oni su više nego dobrodošli. Studentski centar će postati most preko koga će kulturni i umetnički sadržaji dolaziti do studanata – izjavio je Zoran Martinović, direktor Studentskog centra u Novom Sadu.

Dekan Akademije umetnosti Siniša Bokan i direktor Studentskog kulturnog centra Obrad Škrbić istakli su da novosadska studentska zajednica predstavlja značajnu publiku i da će realizacija predstava, izložbi i koncerata značajno unaprediti njihov kulturni život.

U okviru studentskog doma "Živojin Ćulum" obezbeđeni su odlični uslovi za boravak studenata Akademije umetnosti, koji imaju svoju muzičku sobu, za probe i vežbanje, a obezbeđen je i atelje za studente slikarstva, navodi se u saopštenju.

Komentari (0)

Loading