ISTINA ILI MIT Da li zaista niske žene i visoki muškarci imaju NAJSREĆNIJE veze?

Alo! Studenti

17:00

Ostalo 0

Što je veća razlika u visini, to bolje

ISTINA ILI MIT Da li zaista niske žene i visoki muškarci imaju NAJSREĆNIJE veze?
unsplash.com

Istraživanje u kojem je učestvovalo više od 8.000 učesnika otkrilo je da visina partnera i te kako utiče na kvalitet njihove veze.

Čini se da je totalni kliše reći da niske žene najviše vole visoke muškarce, ali nauka je potvrdila da je to zapravo tačno.

Naravno, uspešnost veze u najvećoj meri zavisi od truda oba partnera, ali ne mogu se zanemariti ni drugi faktori, prema naučnicima. Najsrećniji parovi imaju otvorenu komunikaciju, strpljenje, razumevanje, a pre svega poverenje.

Međutim, ti elementi se s vremenom razvijaju kako se par upoznaje. Uz to, istraživački tim je otkrio da se niske žene osećaju najsrećnije kada su u paru s visokim muškarcima. Očigledno, što je veća razlika u visini, to bolje. Evolucijski činioci verovatno igraju značajnu ulogu u ženinoj odluci da odabere višeg partnera.

Međutim, i ovaj činioc je na kraju izbledeo kako je vreme odmicalo. Istraživači su otkrili da nakon 18 godina braka visina muškarca nije uticala na ženinu sreću. Dakle, istraživački tim je zaključio da je visina muža uticala na ženinu sreću u početku. Međutim, s vremenom se ovaj izvor radosti raspršio jer su ase u vezu uključili drugi činioci.

Niske žene su tokom istorije preferirale visoke muškarce

Čak i u modernim vremenima, evolucija još uvek igra veliku ulogu u našem odabiru partnera. Niske žene preferiraju visdoke muškarce jer visinu povezuju sa sigurnošću i zdravljem. Muškarac velikog rasta ostaviće utisak dominantnosti, što ga čini privlačnijim za ženu.

Budući da žene daju prednosti zaštiti svoje obitelji od grabežljivaca, pridodno žele da odaberu najjačeg mogućeg mužjaka. U modernim vremenima to još uvek vredi, iako ne iz istih razloga. Više ne bežimo od medveda ili tigrova, ali još uvek žudimo za sigurnošću.

Komentari (0)

Loading