STUDENTSKI RECEPTI: Napravite BOMBA MARINADU za 1. MAJ! Svi će misliti da ste MAJSTOR roštilja

Alo! Studenti

13:00

Ostalo 0

Vreme je da zamenite klasične (mnogima i pomalo dosadne) marinade za potpuno drugačije iskustvo, o kom će se sigurno pričati nakon prvomajskih praznika

STUDENTSKI RECEPTI: Napravite BOMBA MARINADU za 1. MAJ! Svi će misliti da ste MAJSTOR roštilja
Printscreen/Youtube

Marinirana pileća prsa na roštilju sa limetom, korijanderom, đumbirom i čilijem. Zvuči i više nego dobro, zar ne?

Sastojci za marinadu
  • mala gomila svežeg korijandera , seckanog
  • 100 ml maslinovog ulja
  • 2 limete, korica samo jednog i sok oba
  • 20 g rendanog đumbira
  • 2 čena belog luka , zgnječena
  • 1 svež čili , seckani
  • dimljena kajenska paprika , po ukusu (ako nema, zamenite ljutu dimljenu papriku)
  • 4 pileća prsa
Metod

Za marinadu stavite seckani korijander, maslinovo ulje, koricu i sok od limete, đumbir, beli luk i čili u činiju.

Začinite, po ukusu, kajenskim biberom i dobro umutite.

Stavite pileća prsa u duboku posudu. Piletinu prelijte marinadom, potpuno prekrivši. Pokrijte posudu i ostavite piletinu da se marinira tri sata.

Zagrejte roštilj dok se ugalj ne zagreje.

Stavite pileća prsa na roštilj i kuvajte 15-25 minuta, ili dok ne budu potpuno pečena, povremeno okrećući.

Komentari (0)

Loading