Napravite ove mafine od banane za lak doručak ili užinu u pokretu. Takođe su odlični za kutije za ručak i savšeni su za dane kada morate da idete na fakultet

Nema ničeg slađeg od recepta koji se pravi prvo i jednostavno, poput ovih banana mafina.
Sastojci
- 250 g brašna
- 1 kašičica praška za pecivo
- ½ kašičice sode bikarbone
- 110 g šećera
- 75 g putera, rastopljenog
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- 2 jaja
- 2 velike zrele banane, zgnječene
- 125 ml mlaćenice (ili dodajte 1 kašičicu limunovog soka u mleko i ostavite 20 minuta)
- 50 g oraha, seckanih, plus dodatak za ukrašavanje (opciono)
KORAK 1
Zagrejte rernu na 190C. Obložite kalup za mafine sa 12 rupa papirnim kutijama. Prosejati brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i šećer sa velikim prstohvatom soli. U posebnoj posudi pomešajte otopljeni puter, ekstrakt vanile, jaja, zgnječene banane i mlaćenicu.
KORAK 2
Napravite udubljenje u sredini suvih sastojaka i sipajte mokre sastojke. Grubo izmešajte viljuškom, pazeći da ne preterate. Posipajte seckane pekane, ako koristite, a zatim sipajte mešavinu u korpe za mafine. Na vrh stavite polovice oraha, pa pecite 20-25 minuta, dok ne porumene. Ohladite na rešetki .
Komentari (0)