STUDENTSKI RECEPTI: Evo kako da napravite NAJBOLJE BRUSKETE sa paradajzom za samo 15 minuta

Alo! Studenti

15:00

Ostalo 0

Napravite naše jednostavne bruskete od paradajza kao klasično italijansko predjelo. Idealno za letnje druženje sa prijateljima, ovo lako jelo je sveže i punog ukusa

STUDENTSKI RECEPTI: Evo kako da napravite NAJBOLJE BRUSKETE sa paradajzom za samo 15 minuta
pixabay
Sastojci
  • ½ malog crvenog luka, sitno iseckanog
  • 8 srednjih paradajza (oko 500 g), krupno iseckanih i oceđenih
  • 2-3 čena belog luka, zgnječena
  • 6-8 listova svežeg bosiljka, sitno iseckanog
  • 30 ml balzamiko sirćeta
  • 60-80 ml ekstra devičanskog maslinovog ulja
  • 1 vekna hrskavog hleba

KORAK 1

U većoj posudi pomešajte luk, paradajz, beli luk i bosiljak, vodeći računa da paradajz ne izgnječite ili razbijete previše. Dodajte balzamiko sirće i ekstra devičansko maslinovo ulje. Posolite i pobiberite po ukusu. Ponovo izmešati. Pokrijte i ohladite najmanje sat vremena. Ovo će omogućiti da se ukusi upije i spoje zajedno.

KORAK 2

Baget veknu isecite dijagonalno na 12 debelih kriški i lagano ih tostirajte dok ne porumene sa obe strane. Poslužite smesu na toplim kriškama hleba. Ako više volite smesu na sobnoj temperaturi, izvadite je iz frižidera pola sata pre serviranja.

Komentari (0)

Loading