PREPOZNAJTE CRVENE ZASTAVICE NA VREME Tri znaka da vas partner POTAJNO kontroliše

Alo! Studenti

22:00

Ostalo 0

Najvažnije je da na vreme uočite znakove da vas partner previše kontroliše

PREPOZNAJTE CRVENE ZASTAVICE NA VREME Tri znaka da vas partner POTAJNO kontroliše
Pexels

Zdravu vezu nije tako teško prepoznati. U njoj se partneri poštuju, ljubmora ne postoji, kao ni konstantno ispitivanje i kontrolisanje partnera.

Međutim, ponekad je teško napraviti granicu između preterane kontrole i manje primetnog kontrolišućeg ponašanja partnera koje može biti izuzetno toksično po osobu.

Najvažnije je da na vreme uočite znakove da vas partner previše kontroliše, kako biste mogli da reagujete na takvo ponašanje.

Ako vaš partner radi neku od ove tri stvari, one su crvena zastavica za vaš odnos.

1. Teško prihvata vaše mišljenje

Partner se ponaša kao da je najpametniji i sve zna. Bez obzira na to o kojoj temi govorite, vaš partner nije spreman da prihvati vaše mišljenje, a možda vas čak i prezire zbog toga. Uporno vam nameće svoje sugestije i stavove i za njega apsolutno ništa drugo nije presudno osim njegovog mišljenja.

2. Kontroliše vaš seksualni život

Kada ćete biti seksualno aktivni, na koji način, gde… Sve to određuje vaš partner, a vi nemate pravo glasa. Ponekad vas pritiska na to, iako vi ne želite. Ovo je veliki znak upozorenja da nešto ne funkcioniše u vezi.

3. Svoje ponašanje prilagođavate njemu

Svaka zajednica se temelji na prilagođavanju i prihvatanju kompromisa. Problem nastaje kada samo vi svoje ponašanje prilagođavate svom partneru. Svoje gestove, izbor reči, ponašanje, hobije… sve je podređeno partneru.

Komentari (0)

Loading