GENIJALAN TRIK! Evo kako da pijete, a da se NE NAPIJETE: Pojedite kašičicu OVOG sastojka i sačuvajte telo

Alo! Studenti

16:00

Studentski život 0

Ne planiraš uvek da se napiješ, obično se to desi , zar ne? Popijete jedno pivo, pređete na sledeće, i odjednom ste popili pakovanje od šest piva i počeli ste da osećate efekte alkohola. A kada pijete na mestima na kojima ne bi trebalo , to može postati ružno

GENIJALAN TRIK! Evo kako da pijete, a da se NE NAPIJETE: Pojedite kašičicu OVOG sastojka i sačuvajte telo
pixabay

Postaješ aljkav i počinješ da grliš strance. Možeš da hodaš, ali ne pravo. Sada si izbačen iz bara i pijano pišeš svojoj bivšoj devojci na Fejsbuku da joj kažeš da ti nedostaje. Povraćaš u kolima svog prijatelja i probudiš se sledećeg jutra na čudnom mestu. A ako niste preduzeli neophodne korake da to sprečite , takođe imate prilično težak mamurluk. Ali postoji nekoliko trikova kako ove situacije mogu da se izbegnemo, a mi vam otkrivamo jedan od zanimljiivijih.

Tajna da se ne napijete

Ako niste radili na povećanju tolerancije na alkohol, šta možete učiniti da se ne osramotite, a da i dalje uživate u noćnom izlasku? Prema Džimu Koku, suosnivaču i predsedniku jedne pivske kompanije, tajna pijenja cele noći bez opijanja je kvasac.

Zaista, to je tajna da se ne napijete?

Očigledno je tako. Aktivni suvi kvasac, koji se obično koristi kao sredstvo za dizanje peciva, sadrži grupu enzima koji se nazivaju alkoholne dehidrogenaze (ADH). ADH, koji se prirodno nalazi kod ljudi i drugih životinja, pomaže u razgradnji alkohola koji bi inače bili toksični za telo.

pixabay
 

Kroz evoluciju, ADH se pripremio da razgradi alkohole prirodno sadržane u voću i povrću ili koje proizvode bakterije u našem digestivnom traktu. Ćelije jetre su jedine ćelije u telu koje proizvode dovoljno ADH da uspešno razgrađuju alkohol značajnom brzinom, ali ne dovoljno da nas spreči da se napijemo kada pijemo.

Pošto aktivni suvi kvasac sadrži ADH, ako ga konzumiramo pre pijenja, enzim će moći prvo da napadne alkohol u stomaku - pre nego što uđe u krvotok i na kraju u jetru.

Kašičica za svako piće

Po pravilu, Koh navodi da treba imati „jednu kašičicu (kvasca) po pivu, neposredno pre nego što počnete da pijete“. Pomešajte kvasac sa jogurtom (ili drugim ukusnim poslasticama) i pojedite ga pre nego što počnete da pijete piće.

Sada kada pijete, trebalo bi da budete u stanju da podnesete više alkohola sa kvascem i ADH u stomaku nego što biste prirodno. I ne brinite, ADH samo guši efekte alkohola, a nikako ne eliminiše opijenost koju dobijate od pijenja. Možda će trebati malo duže da stignemo tamo.

Ovo bolje funkcioniše za opušteno piće, a ne za pijančenje

Budite upozoreni, ova tehnika je usmerena na vreme kada ste napolju neko vreme i pijete mnogo pića tokom cele noći, ali ne morate nužno da se napijete. Ovo nije za opijanje.

Prevencija mamurluka i lekovi za spasavanje

I dalje ćete biti jako opijeni ako preterano pijete, ali postoje neke stvari koje možete da uradite da biste bili sigurni da ne završite sa smrtonosnim mamurlukom sledećeg jutra, na primer, uzimajte vitamine, jedite obilan obrok, pijte vodu , izbegavajte tamna pića i pijte dobre stvari (ili barem poboljšajte ukus vaše loše votke i vina ).

Kada nemate vremena da ulovite malo aktivnog suvog kvasca i ne želite da se trudite da sprečite mamurluk, možete da učinite da se osećate malo bolje kada se probudite tako što ćete pojesti jaja i popiti rastvor za bebe, ili pokušati iznojite se umerenim vežbama , ako možete.

Komentari (0)

Loading