STUDENTSKI RECEPTI: Od ovoga ne može jednostavnije! Spremite pileća prsa u kremastom sosu

Alo! Studenti

15:00

Studentski život 0

Praznik za vaša nepca

STUDENTSKI RECEPTI: Od ovoga ne može jednostavnije! Spremite pileća prsa u kremastom sosu
Printscreen/Youtube

Kada dođe vreme da se sprema ručak, piletina je uvek najjednostavniji, a ukusan izbor.

Sastojci
  • 450 g pilećih grudi (bez kostiju)
  • 100 g brašna
  • 2 limuna
  • 2 kašičice ekstra devičanskog maslinovog ulja
  • 100 ml pileće supe
  • 2 kašičice putera
  • 2 belog luka
  • 1 kašičica soli
  • 1 kašičica bibera
  • sveži peršun
Priprema

Zagrejte rernu na 200 stepeni. U činiji pomešajte brašno, so, biber i koricu jednog limuna. Ubacite u tu činiju pileće grudi isečene na šnicle i okrećite ih dok im površina ne bude prekrivena u potpunosti mešavinom brašna i začina. Isecite jedan limun na kriške.

U većem tiganju i na umerenoj temperaturi zagrejte maslinovo ulje. Dodajte piletinu i pržite oko pet minuta dok jedna strana ne dobije zlatno-smeđu boju. Okrenite pileća prsa, prelijte pilećom supom, puterom, belim lukom i kriškama limuna. Stavite piletinu u rernu i pecite još 10 do 15 minuta. 

Poslužite piletinu sa sosom iz tiganja i po želji dodajte malo naseckanog peršuna.

Komentari (0)

Loading