STUDENTSKI RECEPTI: Najbolji LAGANI RUČAK za vrelo vreme koji će vam trajati tri dana, ukus obara sa nogu

Alo! Studenti

14:00

Studentski život 0

Pileća salata je najbolja prolećna i letnja hrana - lagana, kremasta i hladna

STUDENTSKI RECEPTI: Najbolji LAGANI RUČAK za vrelo vreme koji će vam trajati tri dana, ukus obara sa nogu
Printscreen/Youtube

Najjednostavnija pileća salata je najbolja! Počnite sa prethodno kuvanom piletinom i potrebni su vam samo mirođija, luk, jogurt i majonez za ovu laganu salatu od piletine.

Sastojci za piletinu:
  • 1 kašika neslanog putera
  • 1 mali luk, isečen na kockice
  • 2 čena belog luka, mlevena
  • 1 šolja belog vina, po želji
  • 300 grama pilećih prsa bez kožice
Za salatu:
  • 2/3 šolje punomasnog jogurta
  • 1/4 šolje majoneza
  • 2 ljute paprike, mlevene
  • 1/2 šolje sitno iseckane sveže mirođije
  • 1 kašičica soli, ili po ukusu
  • Sveže mleveni crni biber

Poširajte piletinu: Otopite puter na srednjoj vatri. Na puteru prodinstajte luk i beli luk, pa dodajte belo vino, ako koristite, i pileća prsa. Dodajte dovoljno vode da pokrijete pileća prsa. Dovesti do ključanja. Pokrijte i smanjite vatru na lagano vrenje. Kuvajte 8 do 10 minuta ili dok se piletina ne skuva. Temeljno ohladite.

Iseckati sa dve viljuške, a zatim sitno iseckati dobijene komade. Trebalo bi da imate oko 2 1/2 šolje iseckane piletine.

Napravite salatu: umutite jogurt i majonez. Pomešajte sa piletinom. Pomešajte luk i mirođiju. Okusite i začinite solju i biberom.

Ostavite u frižideru najmanje sat vremena da se ukusi sjedine. Pileća salata će se čuvati do 3 dana u frižideru.

Komentari (0)

Loading