STUDENTSKI RECEPTI: Napravite KOKICE kao iz bioskopa uz pomoć jednostavnog TRIKA

Alo! Studenti

15:00

Studentski život 0

Kako napraviti savršene, domaće kokice za te prijatne letnje noći

STUDENTSKI RECEPTI: Napravite KOKICE kao iz bioskopa uz pomoć jednostavnog TRIKA
pixabay
Sastojci
  • 3 kašike kokosovog ulja
  • 1/3 šolje kukuruza kokičara
  • 1 kašika putera
  • Soli po ukusu
Priprema

Zagrejte ulje u loncu od 3 litre na srednje jakoj vatri. Ako koristite kokosovo ulje, ostavite da se svo čvrsto ulje rastopi. Stavite 3 ili 4 zrna kokica u ulje i poklopite tiganj.

Kada zrna puknu, dodajte ostatak od 1/3 šolje zrna kokica u ravnom sloju. Pokrijte, sklonite sa vatre i odbrojite 30 sekundi. Ovaj metod prvo zagreva ulje na pravu temperaturu, a zatim čekanje 30 sekundi dovodi sva druga zrna do prave temperature, tako da kada se ponovo stave na toplotu, sva iskaču otprilike u isto vreme.

Vratite tiganj na vatru. Kokice bi uskoro trebale da počnu da iskaču, i to sve odjednom. Kada počne ozbiljno da puca, lagano protresite tiganj pomerajući ga napred-nazad preko ringle. Pokušajte da držite poklopac malo odškrinut kako biste pustili paru iz kokica (kokice će biti suve i hrskave). Kada se pucketanje uspori na nekoliko sekundi između iskakanja, skinite tiganj sa vatre, uklonite poklopac i odmah sipajte kokice u široku posudu. Sa ovom tehnikom, skoro sva zrna će se raspući i neće biti zagorelih.

Trik: Ako dodajete puter, lako ga možete istopiti tako što ćete puter staviti u sada prazan, ali vruć tiganj. Imajte na umu da ako pustite da puter postane samo malo smeđi, to će dodati još intenzivniji, puterasti ukus vašim kokicama. Samo pokapajte otopljeni puter preko kokica promešajte. Posolite po ukusu.
 

Komentari (0)

Loading