STUDENTSKI RECEPTI: Leto je idealno vreme za HAVAJSKU TESTENINU! Sprema se brzo, a ukus je fantazija

Alo! Studenti

14:00

Studentski život 0

Pravi studentski recept za testeninu koji na najbolji način koristi jeftinu konzerviranu hranu. Ova pasta od šunke i ananasa odličan je preokret za brzu večeru sredinom nedelje

STUDENTSKI RECEPTI: Leto je idealno vreme za HAVAJSKU TESTENINU! Sprema se brzo, a ukus je fantazija
Printscreen/Youtube

Sastojci

  • 400g špageta 
  • 1 kašika putera
  • 1 srednji luk, sitno isečen
  • 1 čen belog luka, mleven ili sitno isečen
  • 200g konzervisane šunke, isečene na kockice
  • 400 g limenih komada ananasa u soku
  • 200g punomasnog krem sira
  • so i crni biber

Priprema

Skuvajte špagete u loncu sa ključalom slanom vodom prema uputstvu na pakovanju.

U međuvremenu, rastopite puter u srednjem loncu na laganoj vatri. Lagano pržite luk 4-5 minuta, ili dok ne omekša, ali ne poprimi boju. Dodajte beli luk i komadiće šunke i kuvajte još 2-3 minuta, redovno mešajući.

Ocedite ananas, ostavite sok. Dodajte krem sir i komadiće ananasa u luk i beli luk, zajedno sa polovinom soka. Kuvajte zajedno 2-3 minuta, ili dok se sir ne otopi, a komadići ananasa vrući. Dodajte preostali sok i lagano zagrejte.

Ocedite testeninu pa vratite u šerpu i dodajte šunku i sos od ananasa. Začinite sa malo soli i puno crnog bibera. Mešajte dok špageti ne budu lagano premazani sosom i odmah poslužite.

Komentari (0)

Loading