STUDENTSKI RECEPTI: Super lake "MAMURLUK" NUDLE po reptu Džejmija Olivera su sve što vam treba
Ovaj jednostavan i ukusan recept za brze rezance je savršen kada se ne osećate baš najbolje nakon dobrog izlaska ili neprospavane noći u ispitnom roku

Sve je u tom snažnom prelivu koji sipate po ljutom povrću i rezancima, koje zatim servirate sa prženim jajetom i čili sosom. Recept uvek možete prilagoditi spram sastojaka koje trenutno imate u kući.
Sastojci
- komad đumbira
- 1 čen belog luka
- 2 kašike soja sosa sa malo soli
- 3 kašike pirinčanog vinskog sirćeta
- 3 kašike susamovog ulja
- 1 kineski kupus
- 500 g svežeg ili smrznutog brokolija
- 250 g srednjih rezanaca od jaja
- 200 g graška
- 4 jaja
- maslinovo ulje
- ljuti čili sos, za posluživanje
Priprema
Ogulite đumbir i beli luk i sitno narendajte u veliku činiju. Dodajte soja sos, sirće, susamovo ulje i prstohvat crnog bibera, pa promešajte da napravite preliv.
Iseckajte kupus i stavite ga u veliki tiganj sa kipućom slanom vodom sa brokolijem (prvo isečenim na cvetove, ako koristite sveže) i rezancima da se kuvaju oko 3 minuta, a zatim dodajte grašak. Sve to dobro ocedite, pa stavite u činiju sa dresingom.
Ispržite jaja na malo maslinovog ulja dok ne budu po vašem ukusu. Servirajte nudle sa povrćem, prelivene sosem i na kraju dodajte jaje preko.
Saveti
- Slobodno dodajte bilo koje drugo sveže sezonsko povrće ili ostatke koje imate u frižideru.
- Beli luk, čili i soju možete da zamenite sosom od čili belog luka.
- Korišćenje rezanaca od heljde, koji su malo skuplji od običnih rezanaca, daju odličan ukus i teksturu.
Komentari (0)