ISPUNJEN LETNJI DAN: 5 načina da napunite baterije pred ispitni rok

Alo! Studenti

14:00

Studentski život 0

Napravite sebi ugođaj pred novu ispitnu sezonu

ISPUNJEN LETNJI DAN: 5 načina da napunite baterije pred ispitni rok
Pixabey

Zbog načina i brzine današnjeg života puno stvari ni ne primetimo u svojoj okolini, a vredne su spomena i uživanja u njima. Stoga nemojte samo pustiti slobodno vreme da prođe neiskorišćeno već isplanirajte konkretnu aktivnost na otvorenom i uživajte.

Kako bismo vam malo pomogli u odabiru prenosimo vam šest predloga aktivnosti koje možete raditi.

Šetnja prirodom

Kad imate potrebu za promenom krajolika, odlazak u šetnju prirodom može biti pravi pogodak. Ne samo da ćete promeniti okruženje u kojem se većinu vremena nalazite, pogotovo ako živite i radite u velikom gradu, već i ovakav oblik aktivnosti može biti jako opuštajući i pomoći vam u uklanjanju nakupljenog stresa.

To ne mora nužno značiti da morate otići na neku lokaciju gde nikada niste biti, već i kraća šetnja po obližnjem parku ili uz jezero može imati opuštajući učinak na vas.

Kampovanje u dvorištu

Vlasnicima dvorišta ova ideja bi se mogla svideti. Ako ste ljubitelji kampovanja i aktivnosti na otvorenom,, organizujte kampovanje u vlastitom dvorištu. Postavite šator, pripremite mesto na kojem možete napraviti logorsku vatru i provedite veče na otvorenom uz zvezde i svoje bližnje.

Shutterstock
 

Sport i telesna aktivnost

Trčanje je jedna od najpopularnijih sportskih aktivnosti koje možete provoditi na otvorenom. Nekima će doći kao odličan izduvni ventil nakon napornog dana, na druge trčanje može delovati umirujuće jer se fokusiraju na svoje disanje, dok treći opet vole trčanje baš zbog trčanja.

Ako volite da provodite vreme napolju, a želite mu dati nekakav smisao u obliku telesne aktivnosti, odaberite trčanje, vožnju rolera, vožnju biciklom ili nekakav takmičarski oblik aktivnosti, kao što su ulične, trail ili trekking trke ili orijentiring.

Istražite grad u kojem živite

Često od kuće do posla i prodavnice ili sličnih lokacija koje često posećujete uvek idete istim putem. Međutim grad u kojem živite sigurno ima da ponuditi svoje zanimljivosti kojih možda niste ni svesni da se nalaze u vašoj okolini.

Shutterstock
 

Idući put kad odlučite da odete u šetnju krenite putem kojim nikada ne idete, upoznajte deo grada u koji nikada ne idete. Ko zna, možda ćete pronaći neko zgodno mesto da odete na večeru ili piće s društvom ili ćete pronaći vaše novo omiljeno mesto na koje ćete doći i u miru i tišini i prosto uživati.

Svima nam je potrebno takvo mesto u životu.

Planinarenje i izleti

Aktivnosti koje zahtevaju malo više planiranja, ali donose tako puno dobrih osećaja, pomažu u opuštanju i izbacivanju loših misli iz vas, planinarenje ili odlazak na izlet odličan su način kako iskoristiti dan na otvorenom.

 

Boravak u prirodi pozitivno deluje na telo i duh, stoga ni ne čudi što se sve više planinarskih staza uređuju u svim delovima Srbije. Danas zaista možete gde god se nalazili bez problema pronaći brojne planinarske staze koje će vas odvesti do prelepih pogleda za koje ćete pomisliti da su kao iz kakve bajke.

Osim planinarenja, naša zemlja obiluje brojnim prirodnim, istorijskim i kulturnim dobrima koje se isplati pogledati i uživati u njima.

Komentari (0)

Loading