ZA VAKCINISANE JOŠ JEDAN ISPITNI ROK Koji bi benefiti "naterali" mlade da se vakcinišu

Alo Redakcija

13:28

Studiranje 0

Da li će vakcinisani studenti dobiti dodatni rok?

ZA VAKCINISANE JOŠ JEDAN ISPITNI ROK Koji bi benefiti "naterali" mlade da se vakcinišu
shutterstock

Imunizacija je od njenog početka proticala sjajno u našoj zemlji, veliki odziv dao je rezultata u borbi protiv pandemije, ali gde je „zapelo“? Svega je 17% mladih uzrasta od 18 do 30 godina vakcinisano, što je svakako daleko od normalizacije kako studentskog, tako i uopšte života u našoj zemlji.

Nakon 3.000 dinara za SVE vakcinisane, sve češće su priče i o dodatnom roku za sve vakcinisane studente. Studentska predstavnička tela zajedno sa resornim ministarstvom traže način da podstaknu studente na vakcinaciju. Dodatni rok zvuči kao sjajan benefit koji bi mnogima pomogao da što uspešnije završe tekuću godinu i „uhvate“ budžet u naredoj. Ili ipak ne?

Smatram da su zdravstvene posledice kojima bih bila izložena nakon vakcinacije znatno bitnije od ispitnog roka“ reči su jedne studentkinje arhitekture sa kojom smo razgovarali na ovu temu.

Nisam se vakcinisao još uvek, ne zanima me rok, ukoliko budemo svi morali, onda ću se i ja vakcinisati“ poručuje student Pravnog fakulteta

shuttterstock

Pravo je čudo kako je tako veliki broj mladih „naseo“ na čaršijske priče o negativnim reakcijama vakcinacije, čipovanju i ostalim „glupostima“. Nadamo se da će brojni pozivi na imunizaciju koja za cilj ima što brži povratak u „normalu“ uroditi plodom!

 

 

Komentari (0)

Loading