"UČILA SAM 6 DANA I IPAK PALA": Ispovest studentkinje izazvala raspravu, svi polemišu koliko mora da se uči na faksu (FOTO)

Alo! Studenti

14:30

Studiranje 0

Većina studenata, posebno uoči ispitnih rokova, nosi se s povišenim nivoima stresa, lošom ishranom i manjkom sna, a sve kako bi uspeli naučiti što više za što manje vremena i rešili isplanirane ispite

"UČILA SAM 6 DANA I IPAK PALA": Ispovest studentkinje izazvala raspravu, svi polemišu koliko mora da se uči na faksu (FOTO)
pixabay

Ponekad, bez obzira na trud i neprospavane noći, to ipak nije dovoljno za prolaz zbog čega onda studenti proživljaju razne emocije: od razočarenja i tuge jer je trud bio uzaludan, preko olakšanja što je barem gotovo (barem za ovaj put), do ravnodušnosti kad nastavljaju s učenjem i uopšte se ne obaziru na svoja osećanja.

Printscreen/Facebook
 

Jedna je studentkinja Tehničko-tehnološkog fakulteta Univerziteta u Zagrebu upitala svoje kolege kako se osećaju kad uče i padnu na kolokviju.

-Kakav je osećaj učiti za kolokvijum 6 dana i ne spavati do koje doba i onda pasti taj kolokvijum? Jer ja znam, napisala je kratko u svojoj objavi na popularnoj Facebook stranici studentskog doma “Stjepan Radić”.

KOLIKO STE DUGO UČILI, A SVEJEDNO PALI?

Da se svaka osoba drugačije nosi s ovakvom situacijom govore i studenti koji su se javili u komentare ove objave.

-Ne znam, kratko je rekla jedna studentkinja koja očigledno nije prošla sličnu situaciju. Drugi pak kolega ipak priznaje da to nikako nije lep osećaj. –Jedan od gorih, što jest, jest, prokomentarisao je.

– Mislila sam da znamo i mi, onda sam se setila da nikad nismo učile šest dana, napisala je jedna studentkinja.

 – Kakav je osećaj učiti za kolokvijum i ne izaći na njega jer si pao prošla dva?, upitao je jedan student kolegu.

 – Kako je učiti više meseci dan i noć i svejedno pasti?, upitala je studentica kojoj je očito bilo još gore.

Printscreen/Facebook
 

IMA I ONIH KOJI UČE MESECIMA PA SVEJEDNO PADNU

Iako svakoj osobi treba drugačiji period vremena kako bi naučila određeno gradivo, deo studenata se javio s još gorim situacijama. Neki su učili i više meseci, ali svejedno s negativnim ishodom. Drugi se pak šale i nadovezuju komentarima da se na nekim fakultetima (poput Fakulteta političkih nauka) nikad ne uči tako dugo.

Izdvojili smo još nekoliko urnebesnih odgovora i situacija u kojima su se pronašli studenti.

Printscreen/Facebook
Neki su sličnu situaciju prošli već četiri puta…

Treba dodati da je bilo mnogo i onih koji su upozorili da je šest dana premalo da se nauči gradivo za bilo koji kolokvijum te su studentkinji savetovali da drugi put uči duže pa će i rezultat biti bolji. No, ono što je njeno pitanje izazvalo svakako je rasprava o tome koliko je vremena potrebno da se solidno savlada gradivo za kolokvijum.

I dok neki tvrde da je i par dana pre ispita dovoljno, više je ipak onih koji tvrde da je za dobru ocenu na kolokvijumu ili ispitu ipak mudrije posvetiti više vremena.

Komentari (0)

Loading