Kako vam dobre veštine PISANJA ESEJA mogu pomoći da dobijete posao

Alo! Studenti

12:00

Studiranje 0

Mnogi ljudi danas u radnoj snazi brzo zanemare vrednost znanja kako da napišu dobar esej. Na kraju krajeva, kako će vam to pomoći da se sklopi automobil, na primer? Odgovor je jednostavan: neće. Međutim, ono što može da uradi je mnogo, mnogo impresivnije od gotovih kola

Kako vam dobre veštine PISANJA ESEJA mogu pomoći da dobijete posao
pixabay

Pisanje nije samo pisanje eseja, blogova, uvoda u disertaciju, članaka. To zvuči zbunjujuće, ali to je istina. Da biste, na primer, napisali kvalitetan esej ili članak, morate pokazati solidno znanje srpskog jezika. Izveštaj, zauzvrat, pomaže u komunikaciji sa drugima, jer oni lakše mogu da izraze svoje ideje na pozitivan i ubedljiv način. Svaki poslodavac može posvedočiti da su komunikacijske veštine jedna od najvažnijih stvari koje traže kod potencijalnog zaposlenog. Dakle, znanje kako napisati dobar esej može pomoći da neko izgleda privlačnije potencijalnim poslodavcima u tom pogledu.

Šta još poslodavci traže? Pa, veštine kritičkog mišljenja su još jedan faktor, kao i organizacione veštine. Svaki potencijalni zaposleni koji može da koristi svoj mozak i dobro ga koristi je korak ispred konkurencije. Dobar esej može pokazati da njegov pisac zna kako da logički organizuje svoje misli i zapažanja u koherentnu demonstraciju svojih ideja. Kritičko mišljenje je, u suštini, upravo to – organizovanje misli i ideja u koherentno rešenje aktuelnog problema. Dakle, pisanje eseja takođe pomaže da se usavrši i ta veština, čineći je još privlačnijom onima kod kojih žele da budu zaposleni.

pixabay
 

Dobar esej ide na kartu privlačnosti. Naravno, ne možemo se oslanjati samo na pozitivno i ubedljivo sposobnost pisanja da bi garantovao uspeh. Takođe treba biti u stanju da izgleda dobro svom poslodavcu lično, kao i na papiru. Međutim, dobar izgled na papiru je ono što ga, da tako kažem, dovodi do vrata. Demonstriranjem privlačnih kvaliteta u lako svarljivoj pisanoj formi, može se apelovati na poslodavce tek toliko da sebi daju drugi pogled, kako bi se izdvojili iz mase. Za skoro svaku poziciju postoji nedostatak kvalifikovanih kandidata da bi je popunili. Međutim, uz dobar esej, neko može proći u drugi krug i steći dovoljno uporišta da iznese svoj slučaj i dokažu se. Umesto trenutnog zanemarivanja, dobri pisci eseja izazivaju interesovanje. To je njihov prvi utisak, i češće nego ne,

Dakle, ukratko, pisanje eseja ima mnogo praktičnih primena. Može pomoći ljudima da usavrše svoje umove tako što će im biti potreban napor i organizacija za predstavljanje. Može pomoći ljudima da izgledaju harizmatičnije pružanjem tehnika koje omogućavaju ljudima da koriste srpski jezik u svoju korist. Ono što je najvažnije, međutim, ubeđuje druge da pisac ima sve ove veštine i mnoge druge u izobilju, ostavljajući dobar utisak i dajući ključnu trunke prednosti onima kojima je to potrebno.

Komentari (0)

Loading