MEĐUNARODNE STIPENDIJE: 14 zemalja stipendira studente iz Srbije!

Alo! Studenti

16:00

Studiranje 0

Sve neophodne informacije o stipendiji koja vas zanima možete pronaći na sajtu Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja

MEĐUNARODNE STIPENDIJE: 14 zemalja stipendira studente iz Srbije!
Shutterstock

Međunarodne stipendije dodeljuju se na osnovu bilateralnih sporazuma koje je Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja potpisalo sa drugim državama. Stipendije se dodeljuju za osnovne, master, doktorske studije, za boravak istraživača u trajanju od nekoliko meseci, kao i za kurseve za učenje stranih jezika dodatnih godinu dana.

Uz saglasnost vlade određene države mogu se dobiti i stipendije pojedinih inostranih univerziteta, pored onih koje raspisuju strane vlade i fondacije. Ove stipendije namenjene su studentima, a neke čak i zaposlenima u javnom sektoru.

Stipendije 14 zemalja koje su trenutno dostupne: Velike Britanije, Ruske Federacije, Poljske, Ukrajine, Mađarske, Rumunije, Bugarske, SD Bavarske, Slovačke, Irana, pa čak i Indonezije, Kine, Koreje i Japana. Rok za prijavu zavisi od svake stipendije zasebno, a okvirno od sredine marta do sredile aprila meseca.

Ovo je idealna prilika da svoje stečeno znanje nadogradite iskustvima na Univerzitetima iz celog sveta. Studiranje u inostranstvu nosi mnoge pogodnosti zato ne porpustite priliku da se informišete o svim mogućnostima.

Tekst svakog konkursa, propozicije, prijavne i medicinske formulare, pravilnike i ostale neophodne informacije o stipendiji koja vas zanima možete pronaći na sajtu Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Komentari (0)

Loading