KAKO POLOŽITI ISPIT BEZ UČENJA? Postoji nekoliko stvari na koje morate da se pripremite

Alo! Studenti

12:00

Studiranje 0

Polaganje ispita bez učenja malo je verovatan događaj. Međutim, može se desiti da niste učili onoliko koliko bi vam bilo potrebno. I, uprkos tome što se niste savršeno pripremili za test, dobijate prolaz. Evo kako da ugrabite takvu priliku

KAKO POLOŽITI ISPIT BEZ UČENJA? Postoji nekoliko stvari na koje morate da se pripremite
usplash

Ovih pet praktičnih saveta će vam pomoći da i sa malo znanja, polaganje ispita ipak bude opcija.

1. Iskoristite vreme na času

Ova pažnja je ključna jer se najveći deo učenja odvija u rutini u učionici. Vodite beleške i zapišite ih ako mislite da je potrebno. Štaviše, pitajte nastavnika sva pitanja koja imate . Možda tu sumnju ima i drug iz razreda. I, stoga, nastavnikov odgovor pomaže svima prisutnima da bolje razumeju deo informacije.

2. Izaberite zaista važne aspekte

Ako imate malo vremena za učenje, jer se bliži datum sledećeg ispita, izaberite zaista važne tačke i fokusirajte se na njih. Naime, isključuje druga pitanja koja mogu biti u fokusu ispita . Međutim, kada dođe do ovih okolnosti, možete koristiti ovu strategiju da iskoristite vreme koje je na raspolaganju za učenje za ona pitanjima za koja je verovatno da će se pojaviti na ispitu.

3. Pregledi i rezimei

Postoji velika razlika između saznanja svega o nekom predmetu i nepoznavanja bilo kakve informacije. Stoga, takođe možete pojednostaviti sadržaj i sintetizovati ga kroz realizaciju dijagrama i rezimea koji vam pomažu da prođete uprkos tome što ste malo učili. Pre nego što uradite nacrt, podvucite tekst. Označite bojom koja vam se sviđa ili olovkom, zaista relevantne ideje . I koristite ove pozadinske informacije da kasnije razvijete jednostavnu prezentaciju.

pixabay
 

4. Intenzivirajte učenje u završnom delu

Došavši do dana pred ispit bez učenja, to može postati definitivan razlog zašto student odluči da ne pokušava. A ipak ima vremena da sebi date šansu . Učenje pod pritiskom je veliki napor. Pa ipak, možda ćete biti dovoljno srećni da vas na ispitu pitaju nešto što ste naučili u ovom poslednjem delu.

5. Razumevanje pročitanog

Postoje greške u tumačenju koje od samog početka negativno uslovljavaju mogućnost pronalaženja tačnog odgovora. Zato pažljivo pročitajte informacije i posvetite vreme koje vam je potrebno za ovo pitanje. Zaista je važno ići napred korak po korak. Iskoristite svoje obrazloženje da, iz izjave pitanja, postavite odgovor. U nekim slučajevima, možda se nećete osećati spremnim da to uradite. Ali takođe se može desiti da imate sredstva i resurse da izrazite neke od glavnih ideja svojim rečima.

Počnite da odgovarate na lakša pitanja ili one tačke na koje znate odgovor. Nemojte se zaglaviti u onim vežbama koje vam se čine težim.

6. Probajte

Kad god polažete ispit, čak i kada ste se savršeno pripremili za test, doživljavate određeni nivo neizvesnosti jer ne znate koja će biti konkretna pitanja. Možda poznajete prijatelja koji je u nekom trenutku uspeo da položi ispit bez učenja. Ovo je malo verovatno, posebno na univerzitetskoj fazi kada je nivo težine predmeta tako visok . Ali uprkos tome, možete polagati ispit i pokušati. U stvari, ovo iskustvo vam može dati veoma važne lekcije za budućnost. Odnosno, ovo iskustvo vam može pomoći da ne ponovite iste greške.

Komentari (0)

Loading