APSOLVENTI TEHNIČKOG FAKULTETA U BORU DOBILI UGOVORE O STRUČNOJ PRAKSI Zijin do sada obučio više od 100 studenata

Alo! Studenti

19:00

Studiranje 0

Prvi ovakvi ugovori potpisani su pre četiri godine

APSOLVENTI TEHNIČKOG FAKULTETA U BORU DOBILI UGOVORE O STRUČNOJ PRAKSI Zijin do sada obučio više od 100 studenata
Shutterstock

Predstavnici kompanije Serbia Zijin Copper uručili su apsolventima i studentima završnih godina Tehničkog fakulteta u Boru ugovore o stručnoj praksi i na taj način sa borskom visokoškolskom ustanovom nastavili saradnju uspostavljenu 2019. godine.

Prvi ovakvi ugovori potpisani su pre četiri godine i od tada je više od 100 studenata obavilo stručnu praksu u nekom od kompanijskih pogona.

Mnogi od njih danas rade u Serbia Zijin Copper i uspešni su u svom poslu.

Mladi su budućnost kompanije Serbia Zijin Copper! Oni su zapravo domaćini ovde, jer će ostati u Boru da rade, a mi ćemo se vratiti u Kinu. Rudarstvo je teško i zato morate da date sve od sebe da u toj industriji uspete. Mladi ste i puni energije, pa je ovo pravo vreme za vas da naučite da vredno radite i tako se izborite za svoju bolju budućnost. Najbolji među vama imaće priliku i da napreduju u poslu, poručio je studentima rukovodilac HR sektora Čao Šu.

Ugovori su potpisani sa 18 apsolvenata i studenata završne godine, važe do njihovog diplomiranja i podrazumevaju osam sati rada u kompaniji i mesečnu novčanu naknadu. Po isteku trajanja ugovora, stručna komisija će na osnovu procene zalaganja na poslu tokom stručne prakse, potpisnicima ugovora ponuditi zaposlenje.

Dekan Tehničkog fakulteta u Boru prof. dr Nada Štrbac, podsetila je da je ovo četvrti put da borski studenti sklapaju ugovore o stručnom usavršavanju u Zijinu, što je, kako je rekla, izuzetno dobra prilika za sticanje znanja i veština, ali i za upoznavanje proizvodnog procesa pre diplomiranja.

Komentari (0)

Loading