MLADIĆ IZ STUDENTSKE KLUPE OTIŠAO U RAT Iz Kembridža pravo u Ukrajinu, na frontu sprema ispite

Alo! Studenti

20:00

Zanimljivosti 0

Njegovi roditelji se nisu slagali sa ovom odlukom

MLADIĆ IZ STUDENTSKE KLUPE OTIŠAO U RAT Iz Kembridža pravo u Ukrajinu, na frontu sprema ispite
Printscreen/Instagram

Mladi Ukrajinac koji je živeo u Velikoj Britaniji odlučio je da se vrati u svoju ratom zahvaćenu zemlju kako bi joj pružio pomoć. U tome ga nije sprečilo ni što je student prestižnog Univerziteta Kembridž, pa će, kako tvrdi, uporedo nastojati da uči i polaže ispite.

Nikolaj Nizalov koji ima svega 19 godina pre dve sedmice vratio se u svoju domovinu kako bi se pridružio dobrovoljcima koji pomažu Ukrajincima.

Ovaj mladi student brucoš je na Kembridžu, a rekao je kako se nada da će uspeti uporedo da prati predavanja, uči i izlazi na ispite iz prirodnih nauka koje studira.

- Nosim sa sobom predavanja koja treba da odgledam. Pokušaću da budem u toku kada budem imao slobodnog vremena. Možda ću polagati i ispit u maju - otkrio je Nikolaj.

Kako kaže, nada se da će se vratiti do početka druge godine koja počinje u oktobru, ali ne planira da napusti zemlju dok ona ne izađe kao pobednik iz ove situacije.

- Sve i da ne dobijem odlične ocene, mogu podneti zahtev za specijalnu dozvolu kako bih upao na iduću godinu - objasnio je vredni Nizalov.

Nikolaj se nalazi u grupi dobrovoljaca u dobi do 30 godina gde pojedini od njih imaju i vojno iskustvo, a njegova grupa trebalo bi da otputuje u Kijev sledeće sedmice. On je otkrio kako se tek sada, po dolasku u svoju zemlju, oseća ispravno.

- Dok sam bio u Kembridžu bilo je čudno jer ljudi žive normalnim životima dok se u mojoj zemlji ratuje. Imam prijatelje na prvoj liniji fronta i ne bih mogao da im pogledam u oči da nisam došao da pomognem. Sada smo svi zajedno i osećam se mnogo mirnije - bio je iskren.

Istakao je i kako se njegovi roditelji nisu slagali sa ovom odlukom, ali da su je ipak razumeli.

Nikolaj koji dolazi iz Nikolajeva na jugu Ukrajine trenutno se nalazi u kući prijatelja u Lavovu, a trebao bi da preuzme ulogu bolničara jer je prethodnih dana prolazio kroz medicinski kurs koji će ga pripremiti za rad na terenu.

 

Komentari (0)

Loading