STUDENTKINJE ODLUČILE Ovako izgleda najprivlačnije muško telo

Alo! Studenti

20:00

Zanimljivosti 0

Naučnici su zamolili studente sa državnog Univerziteta Oklahoma i australskog Univerziteta Grifit, podjednako devojke i mladiće, u ranim dvadesetima da ocene privlačnost muškaraca ocenama od jedan do sedam

STUDENTKINJE ODLUČILE Ovako izgleda najprivlačnije muško telo
unsplash

Studentima su pokazali fotografije gotovo 200 muškaraca, golih do pasa. U fokusu je bilo telo, dok je lice bilo zamućeno filterom. Svi su muškarci pohađali Univerzitet u Kaliforniji: 60 mladića su “izvukli” iz teretane dok je preostalih 140 bilo najrazličitije građe.

Svih 160 žena koje su učestvovale u istraživanju preferiralo je najsnažnije i najmišićavije među njima, piše u rezultatima istraživanja objavljenjima u Sažecima obavljenih publikacija Kraljevskog društva.

Naučnici su postavili hipotezu da su snažna tela već tradicionalno indikator zdravlja i sposobnosti muškarca da preživi i brine za sebe. U savremenom svetu, ovo možemo primeniti na poslovni uspeh i sposobnost da brine o i zaštiti porodicu.

No, autori studije napominju da ne bismo trebali da generalizujemo rezultate jer su ispitanici bili isključivo studenti, kako žene tako i muškarci. Rezultati bi mogli varirati zavisno o kulturnim razlikama i kvalitetama koje cene žene drugačije dobi.

Komentari (0)

Loading