ODLIČAN TRIK ZA HVATANJE BELEŠKI Genijalan način da uspete da zapišete sve neophodne informacije sa predavanja

Ena Nenadić

17:00

Zanimljivosti 0

Ovakav način vođenja beleški vam omogućava da druge kolege odmah pomognu svojim komentarom ili odgovorom na svaku vašu nedoumicu.

ODLIČAN TRIK ZA HVATANJE BELEŠKI Genijalan način da uspete da zapišete sve neophodne informacije sa predavanja
shutterstock

Postoje dve vrste studenata: oni koji zapisuju beleške i oni koji nemaju čak ni svesku i hemijsku tokom predavanja. Ovi prvi često se muče da bi stigli da zapišu sve što profesor govori ili piše, a kao što znamo, bez beleški često na fakultetu ne bismo mogli preživeti. Tim mukama je svojom genijalnom idejom na kraj stala jedna studentkinja.

Zapisivanje tokom predavanja može biti stresno, naročito ako profesora baš i ne interesuje da li će studenti stići da zapišu sve ono što on predaje. Pa ipak, tu je genijalna ideja zapisivanja beleški tako da svi sve „pohvataju„, pa čak i naznače delove koje nisu najbolje shvatili, dodaju komentare i svašta drugo.

Ideja je sledeća: Studenti hvataju beleške u jedan zajednički Google dokument (Google Docs), a kako zapisuju, tako u beleškama različitim bojama označavaju mesta na kojima nešto nisu shvatili, misle da su pogrešno razumeli itd.

Ovo je odličan način vođenja beleški koji vam omogućava da vam druge kolege odmah pomognu svojim komentarom ili odgovorom na svaku vašu nedoumicu u vezi onoga šta treba pisati i šta je profesor time hteo da kaže.

Na kraju semestra, kada se polažu ispiti, svi studenti imaju jedan ogroman dokument iz kojeg mogu da uče, a u kojem se nalaze sva pitanja i odgovori na ono što nije do kraja jasno. Dodatnim iščitavanjem literature ili odlaskom na konsultacije kod profeosra se ta mesta mogu dopuniti.

 

Komentari (0)

Loading