IZ FOTELJE DO DOBRE ZARADE Ovo su najjednostavniji i najplaćeniji poslovi od kuće

Alo Redakcija

15:52

Zanimljivosti 0

IZ FOTELJE DO DOBRE ZARADE Ovo su najjednostavniji i najplaćeniji poslovi od kuće
shutterstock

Nakon širenja virusa Korona i sve više vremena provedenog u izolaciji, u težnji suzbijanja ove bolesti, mnogi poslovi su preneti na rad od kuće. Poslove koji se bave proizvodnjom, direktnom prodajom i uslužnim delatnostima nemoguće je prebaciti u kućni ambijent pa tako ne spadaju u ovu kategoriju. Međutim istraživanja mnogih kompanija koje se bave programiranjem, marketingom i digitalnim tehnologijama pokazalo je da rad od kuće može sačuvati novac i smanjiti potrošnju godišnjeg budžeta.

U potrazi za svojim prvim poslom, tokom studiranja, mnogi studenti se odlučuju na ovakav vid rada jer im ostaje više vremena za obavljanje fakultetskih obaveza. Osim pogodnosti za rad ovakvi poslovi donose i dobru zaradu koja može zadovoljiti potrebe svakog studenta.

 1. Korisnička podrška

Ovakav tip posla iziskuje odgovaranje na zahteve korisnika putem telefona ili imejla, podršku klijentima, primanje dolaznih poziva, evidentiranje podataka uzetih od strane pozivaoca u odgovarajućem programu. Osim diplome srednje škole i poželjnog znanja jezika ne trebaju vam posebne klasifikacije za ovo radno mesto.

2. Digitalni marketing

Posao današnjice koji koristi kanale društvene mreže kako bi dostigao veliki broj korisnika i predstavio svoje proizvode, veoma je jednostavan za obavljanje sa bilo kog kraja sveta. Nebitno da li ste u firmi ili kod kuće rezultati svakako neće manjkati. Za sve kreativnije studente ovaj posao može da bude odskočna daska za pravog marketing stručnjaka.

3. Copywriting

Suprotno od pisaca ili novinara, kopivrajteri obično pišu teme koje se tiču klijentovog posla. To može biti tekst koji promoviše proizvod, ali može biti i edukacija publike (kroz blogove, online magazine, brošure,…). Ovakva vrsta posla takođe zahteva kreativan rad, ali uz malo truda, mašte i istraživanja vrlo lako se možete izveštiti bilo koja osoba zainteresovana za ovu profesiju.

4. Držanje online časova

Trenutno najpopularnija vrsta posla među studentima Filološkog fakulteta ali i ostalih poznavalaca stranih jezika je držanje onlajn šasova. Uslovi rada su veoma jednostavni, možete se prijaviti u domaćim i stranim kompanijama koji nude ovaj vid posla i radno vreme kakvo vama odgovara. Cene časova se kreću od 10 do 20 eura, što može sačiniti zadovoljavajuću mesečnu zaradu za svakog studenta.

5. Mali biznis

S porastom popularnosti društvenih mreža, razvilo se kreiranje malih biznisa iz kućnog ambijenta. Instagram, Fejsbuk i TikTok postali su najbolji način za promociju proizvoda i usluga koje nudite što omogućava veliku vidljivost vašeg malog biznisa. Istražite šta je to najpotrebnije studentima i uložite trud i vreme u malu „proizvodnju“.

 

 

 

Komentari (0)

Loading